Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

"Tα σταριλίκια έχουν τελειώσει στην Ελλάδα "


onirama
Οι Onirama σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2000 μετά από προτροπή του Θοδωρή και του Διονύση, οι οποίοι και γνωριστήκανε στο στρατό. Τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη ήταν τα αδέλφια Γιώργος και Δημήτρης ενώ λίγους μήνες αργότερα ενσωματώθηκε στο σχήμα ο Κώστας.

Το περίσσιο κέφι και ο ενθουσιασμός που χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα τα μέλη του συγκροτήματος, τους χάρισε γρήγορα και απλόχερα την αγάπη και εκτίμηση του κοινού της Θεσσαλονίκης και αυτό έκανε τους τότε MIXIN UP να πάρουν πιο σοβαρά το "παιχνίδι" που ξεκίνησαν. Το 2003 έρχεται στη μπάντα ο Χρήστος και ξεκινούν μια σειρά εμφανίσεων στο ΜΥΛΟ, στο SHARK, στο ΡΟΔΟΝ CLUB, στην Αθήνα και σε διάφορα φεστιβάλ.


Το καλοκαίρι του 2004 στη μπάντα προστίθεται και ο 'Αλκης και έτσι το σχήμα ολοκληρώνεται. Οι εμφανίσεις των ONIRAMA στο Malt & Jazz από τον Οκτώβριο του 2004 κάνουν αίσθηση και συζητιούνται σε κάθε παρέα της πόλης, ενώ παράλληλα το συγκρότημα δουλεύει τις δικές του συνθέσεις και αναζητά δισκογραφική εταιρία.

Το τραγούδι τους "Ο ΧΟΡΟΣ (κλείσε τα μάτια)", απο την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και ελπίδες σε όποιον το ακούει.

Τέλος, οι εμφανίσεις τους το καλοκαίρι σε beach bars της Χαλκιδικής αφήνουν τις πιο γλυκές και παθιασμένες αναμνήσεις προδιαγράφοντας έναν καυτό χειμώνα.

onirama

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

♔ Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των ONIRAMA με τίτλο "ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ" κυκλοφόρησε από την LYRA στις 07 Δεκεμβρίου 2005.

♔♔ Οι Onirama, κάνουν το δεύτερο βήμα στην δισκογραφημένη τους πορεία. Έχοντας ανεβάσει την μπάρα αρκετά ψηλά μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου τους album, η "ΚΛΕΨΥΔΡΑ" φαίνεται πως κουβαλάει μεγάλο βάρος στις πλάτες της. Το album περιέχει 12 τραγούδια και ένα Intro και Outro κάνοντας τα tracks του album συνολικά 14.

♔♔♔ Καμιά φορά τα πιο όμορφα πράγματα γίνονται πραγματικότητα… Έτσι απλά… χωρίς αιτία! Λίγο πριν το τέλος του 2009, οι ONIRAMA κυκλοφορούν ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό γι’ αυτούς άλμπουμ το «ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ», καθώς και μία συλλεκτική κασετίνα σε περιορισμένα αντίτυπα. Το cd περιλαμβάνει το τραγούδι «Επαναστάτης» που οι Onirama έγραψαν για τη νέα ταινία του Στράτου Μαρκίδη «I love Καρδίτσα» και στο οποίο σόλο κλαρίνο παίζει ο Πετρολούκας Χαλκιάς ενώ στα φωνητικά και το βιολί είναι ο Αχιλλέας Χαλκιάς.

♔♔♔♔ Μετά την επιτυχία των προηγούμενων δίσκων τους έρχεται ο καινούριος με τίτλο «Στη χώρα των τρελών», σε μια προσπάθεια να μας βγάλουν τον τρελό εαυτό μας που κρύβουμε μέσα μας!

Η ηχογράφησή του έγινε στο Black Rock studio της Σαντορίνης που πρόσφατα ψηφίστηκε το καλύτερο στούντιο του κόσμου, ενώ συνεργάστηκαν με τον παραγωγό Greg Haver, ο οποίος έχει συνεργαστεί και με ονόματα όπως οι Manic Street Preachers, Melanie C (Spice Girls), Tom Jones.

Ο ήχος δε θυμίζει προηγούμενα δείγματα, οι ενορχηστρώσεις περισσότερο προσεγμένες από ποτέ, και υπάρχει μεγαλύτερη ηλεκτρική δόση αυτή τη φορά, πάντα με το ρομαντικό στοιχείο τους. Στα 12 τραγούδια συμμετέχουν συνθετικά ή στιχουργικά ο Kiki Lecendric, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Mark Angelo, ο Evan Hesley, ο Νίκος Μωραΐτης, ο Τρύφωνας Κουτσουρέλης και η Όλγα Βλαχοπούλου ενώ στο τραγούδι «Κομμένα σπαθιά» παίζει σαντούρι η Αρετή Κετιμέ, δίνοντας μία ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα "πινελιά". Το τραγούδι «Εκεί για σένα εγώ» έγραψαν οι Onirama ειδικά για τα Special Olympics και αποτελεί το επίσημο τραγούδι της ελληνικής αποστολής. Εικαστικά το άλμπουμ επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ρήγος.
onirama

-Η καινούρια σας δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες..πείτε μας μερικά λογια γι αυτή.
Η καινούργια δισκογραφική δουλειά λέγεται "Στην χώρα των τρελών", έχει δυο αγγλόφωνα τραγούδια μέσα, ηχογραφήθηκε στο studio του Κώστα του Καλημέρη στη Σαντορίνη, η παραγωγή έγινε από τον Greg Heaver, ο οποίος είναι ένας πολύ μεγάλος παραγωγός και έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό, είναι μια δουλειά για την οποια είμαστε πολύ υπερήφανοι, ρίξαμε πολύ δουλειά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα που έχει βγει και ελπίζουμε σε καλύτερα.

Πως νιώσατε όταν ηχογραφούσατε σε ένα studio που έχει βγει παγκοσμίως πρώτο?
Ήταν η καλύτερη εμπειρία που είχαμε σαν μπάντα , αυτό δεν είναι studio απλό είναι εμπειρία ζωής , δηλαδή όταν γράφεις μουσική και είναι μπροστά σου αυτή η θέα της Σαντορίνης τα κανεις όλα καλύτερα , γενικά είναι ότι καλύτερο έχουμε κάνει σαν μπάντα.

-Ο τίτλος του cd "Στη χώρα των τρελών" έχει κάποια σημειολογία?
Προφανώς ότι δεν πάμε καλά, αλλά εννοείται ότι δεν θέλουμε μέσα από αυτόν τον δίσκο να πάρουμε κάποια ιδιαίτερη πολιτική θέση , είναι στα πλαίσια της διασκέδασης και του γενικότερου "διασκεδαστικού" τομέα , το πώς βλέπουμε εμείς τα πράγματα μέσα από αυτό. Άλλωστε η χώρα των τρελών μπορεί να είναι και μέσα μας, αφορά και εμάς ο τίτλος αλλά η αλήθεια είναι ότι τελευταία βλέπουμε πολλά πράγματα τρελά.

Με το Mark Angelo εκτός απο το ίδιο σχήμα συνεργαστήκατε και δισκογραφικά με το κομμάτι "Turn Back Time", ένα αγγλόφωνο τραγούδι..Ηταν ρίσκο για εσάς να τραγουδήσετε ξένο στίχο?
Ίσως να ξένισε πολλούς αυτό - οι "Onirama" με ξένο στίχο- δεν είναι μια κίνηση για καριέρα στη εξωτερικό , να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, είναι απλώς μια δική μας αναζήτηση, γιατί ούτως η άλλως τα ακούσματα μας είναι κυρίως από την ξένη μουσική σκηνή, ο Θοδωρής το έχει το αγγλικό και γράφει και ξένο στίχο και το κάναμε για την πλάκα μας για την πάρτυ μας, ήταν και συγκυρία όταν ήρθε ο Mark με έναν ξένο τραγούδι , μας το έδωσε , μας άρεσε και η εταιρεία και όλοι θελήσαμε να το βγάλουμε και με video clip και βγήκε.

Διαφωνίες φαντάζομαι υπάρχουν σε ένα πολυπρόσωπο συγκρότημα όπως εσείς..Πώς τις ξεπερνάτε?Παίζει ρόλο το οτι είστε και φίλοι πέρα από συνεργάτες?
Η διαδικασία είναι δημοκρατική, πάμε 3-3 , 2-4 κτλ αλλά κάτι που είναι σωστό φαίνεται και από μονο του. Το συζητάμε όλοι μαζίκαι σιγά σιγά καταλήγουμε σε μια απόφαση, παίζει ρολο που είμαστε και φίλοι , είμαστε και πολλά χρονια μαζί , έχουμε μάθει τους κώδικες επικοινωνίας ο ένας του αλλου και προφανώς παίζει ρολο και η εταιρεία ή και κάποιος άλλος που θα μας συμβουλέψει αλλά κυρίως οι αποφάσεις είναι δικές μας.

-Παραμένετε εδώ και χρόνια στη δισκογραφική εταιρεία LYRA..Μέτα την μεγάλη σας επιτυχία δεν σας προσέγγισαν μεγαλύτερες δισκογραφικές με , λογικά, καλύτερες αποδοχές?
Όταν μας έκανε πρόταση η Lyra να μας βγάλει δίσκο το 2005 ήταν μια πάρα πολύ τιμητική πρόταση, γιατί η εταιρεία αυτή ασχολείται πιο πολύ με πιο <<έντεχνους>> καλλιτέχνες και -έχοντας χτυπήσει πόρτες και άλλων εταιρειών, οι οποίες τότε δεν πίστεψαν καθόλου σε εμάς και δεν μας πήραν - μας δέχτηκε η Lyra και θέλαμε να το τιμήσουμε καθώς είναι και μια πολύ σεβαστή εταιρεία.
onirama

-Στην Ελλάδα οι εμπορικοί καλλιτέχνες κατηγορούν τους έντεχνους και κάποιες φορές γίνεται και το αντίθετο..γιάτι γίνεται αυτός ο διαχωρισμός ?Δεν μπορούν απλά να υπάρχουν καλά και κακά τραγούδια?
Συμφέρον κυρίως , αλλά ο κόσμος δεν μασάει, επιτίθονται αυτοί που θέλουν να κράξουν και είναι οι υποτιθέμενοι έντεχνοι, οι άτεχνοι . Μπορεί κάποιος που θεωρείται έντεχνος τα τραγούδια του να είναι πολύ χαζά και μέτρια και επειδή έχει καθιερωθεί έτσι στην συνείδηση του κόσμου να θεωρείται ότι είναι έντεχνος και ας βγάλει μια μπούρδα.

Κάποτε ήταν και άλλες εποχές και μιλάω πιο πολύ για το οικονομικό, παλαιότερα και έντεχνοι και λαϊκοί δεν πληρώνονταν πολύ καλύτερα?
Τώρα άνοιξε η αγορά παραπάνω , απλά το μέγεθος που έχει η αγορά αυτή την στιγμή είναι πολύ μικρό για να χωρέσει όλους αυτούς που θέλουν να υπάρχουν μέσα σε αυτήν ,οπότε είναι λογικό κάποιοι να κράζουν τους άλλους για να συντηρούν στην συνείδηση του κόσμου πως εγώ είμαι ο καλός, έχει να κάνει λίγο με την δόξα αυτό. Και δεν τους χωράει όλους αυτούς η αγορά





Φέτος εμφανιστήκατε στο GAZOO..μ ένα άκρως νεανικό σχήμα..Ο κόσμος επιζητά τέτοιου είδους συνεργασίες? Μην ξεχνάμε οτι είσασταν οι πρώτοι που έφεραν αυτό τον τρόπο διασκέδασης στην Έλλαδα.
Σαν χώρος είναι τέλειος. Θα ήταν καλό να ανοίξουν και άλλα τέτοια μαγαζιά σαν χώροι και να έχουν νεανικά σχήματα και νομίζω σε βάθος χρόνου θα τα στηρίξει και ο κόσμος.Σαν πολιτική το Gazoo είχε αρκετό σεβασμό απέναντι στην κρίση, νομίζω τα σταριλίκια έχουν τελειώσει στην Ελλάδα. O κόσμος όταν πάει να διασκεδάσει θέλει να χορέψει να τραγουδήσει και δεν θέλει να δει κανέναν σταρ , γι αυτό πλέον όλοι θα προσανατολιστούν σε τέτοιους μικρούς χώρους . Και οικονομικά δεν σε παίρνει πια να γεμίζουν δυο και τρεις χιλιάδες κόσμο. Όσο αδειάζουν οι τσέπες αδειάζουν τα μαγαζιά.

Σε μαγαζιά νυχτερινά πιέζεστε? Δεν θα θέλατε κάτι πιο συναυλιακό?
Αυτό είναι το βασικό όνειρο κάθε μπάντας , αλλά μάλλον στην χώρα που ζούμε δεν θα γίνει ποτέ, μακάρι να μπορούσαμε να ζούμε από τις συναυλίες αλλα δεν γίνεται αυτό. Μας εκφράζει , μας αρέσει είναι και η νύχτα στην μέση είναι και το ότι δεν είμαστε και 20 χρονων είμαστε όλοι γύρω στα τριάντα (χαχαχαχα). Και το μαγαζί έχει την γλύκα του, είναι και κάτι σταθερό αλλα οι συναυλίες είναι το ιδανικό.
onirama

-Νιώσατε ποτέ να αλλοιώνεστε σαν συγκρότημα και σαν χαρακτήρες μετά την μεγάλη επιτυχία?
Αν και καταλαβαίνω τι εννοείς επιτυχία , δεν νομίζω ότι έχουμε νιώσει ότι έχουμε επιτύχει κάτι σημαντικό , έχουμε νιώσει την επιτυχία της δουλειάς μας αλλά δεν αισθανόμαστε διάσημοι . Αν την ψωνίσεις είσαι ο τελευταίος που το μαθαίνεις οπότε θα πρέπει να απαντήσουν άλλοι σε αυτό για εμάς. Εμείς δεν νιώθουμε έτσι πάντως , μακάρι να μην είμαστε.

-Τι μουσικά ακούσματα είχατε παλιότερα?Από τη νεότερη γενιά ξεχωρίζετε κάποιους και αν ναι ποιοί είναι αυτοί?
Όλοι ακούγαμε ροκ και ελληνική και ξένη και από κει και πέρα άλλος pank άλλος heavy metal άλλος funk , το κοινό σημείο με μια ευρεία έννοια είναι το ροκ. Αλλα γενικά επειδή έχουμε ανοιχτά αυτιά όλοι εκτιμούμε το καλό είτε το καταλαβαίνουμε απόλυτα είτε όχι. Καλό σκυλάδικο, κακό σκυλάδικο , καλό ροκ , κακό ροκ , γενικά μας βοηθάει επειδή όλοι έχουμε διαφορετικά ακούσματα οπότε και μεγαλύτερο πυρήνα ιδεών και μπορούμε πιο εύκολα να ανταπεξέλθουμε σε κάποια πράγματα.

Από τη νεότερη γενιά ξεχωρίζετε κάποιους και αν ναι ποιοί είναι αυτοί?
Και εμείς καινούργιοι είμαστε (γελάνε δυνατά.) Όσοι ξεκινάνε μια χαρά είναι όλοι καλοί είναι

Θεωρείτε ότι σας αντιγράφουν κάποια συγκροτήματα που έχουν το δικό σας ήχο?
Μπορεί να αντιγράφουν αυτούς που αντιγράφουμε και εμείς (γέλια ), το να αντιγράφουν δεν είναι κακό , σημαίνει ότι κάτι τους αρέσει και θέλουν βασιστούν πάνω σε αυτό, αν γίνεται αυτό ευχάριστο είναι, υπάρχουν πολύ ωραία πράγματα που έχουν γίνει μόδα , για παράδειγμα οι Stavento που έκαναν μόδα το r n b , οι Goin Through . Όλοι αυτοί βοήθησαν στην μοντέρνα μουσική . Mας αρέσει πάρα πολύ ο Rous, οι Mέλιsses που είναι μια πάρα πολύ καλή μπάντα και έβγαλαν και φοβερό single (Lonely Heart).

-Έχετε βγάλει χρήματα από αυτή τη δουλειά?Έχει χρήματα πλέον το τραγούδι η οι παλιές χρυσές εποχές έχουν περάσει?
Δεν προλάβαμε να βγάλουμε(γέλια) . Εμείς ήμασταν οι άτυχοι , αλλά και πάλι τυχεροί είμαστε γιατί σίγουρα βγάζουμε περισσότερα από κάποιους άλλους.

-Τι έχει αλλάξει στη μουσική βιομηχανία?
Γενικώς σε ένα πανικό προφανώς των εταιρειών ευτελίστηκε λίγο η μουσική που δεν έπρεπε και μπορείς πλέον να πάρεις ένα cd δωρεάν και αρχίζει και περνάει στον κόσμο η εικόνα ότι ελιναι κάτι δεδομένο , ότι θα το πάρει τσάμπα , θα το βρει σε ένα περίπτερο . Η νεολαία δεν έχει μάθει να πάει σε ένα δισκοπωλείο και να ψάξει , δεν το ξέρει αυτό .
onirama

-Λόγω επαγγέλματος περιστοιχίζεστε από πολύ κόσμο..Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε μοναξιά?
Αυτό συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο. Δεν κάνουμε τέτοια ζωή όχι, μας περιστοιχίζει πάρα πολύς κόσμος ,μόνο τις ημέρες που παίζουμε, τις υπόλοιπες δεν είναι έτσι. Παν μέτρον άριστον.

-Πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα των Onirama?
Ήρεμη , αλλά εξαρτάται και από την εποχή γιατί υπάρχουν και μέρες που είναι πιεσμένες αφού μπορεί να έχουμε γύρισμα , live, συνέντευξη . Υπάρχουν και μέρες που αφήνουμε κενό , δεν κάνουμε τίποτα απολύτως που έχει να κάνει με την μπάντα, αρκετές φορές βρισκόμαστε και εκτός αλλά το έχουμε και ανάγκη να μην βρισκόμαστε λίγο.

-Τι δεν ξέρουν οι περισσότεροι για εσάς?
Πολλά δεν ξέρει ο κόσμος για εμάς και σχεδόν τα περισσότερα από αυτά δεν χρειάζεται να τα ξέρει. Νομίζω ότι είμαστε από αυτούς τους ανθρώπους που ο κόσμος έχει παρα πολύ διαφορετική άποψη από αυτό που πραγματικά είμαστε. Όταν ακούς το όνομα "Onirama " νομίζω πάρα πολύ λίγος κόσμος θα ξέρει για τι μιλάει , έχουμε δώσει πολύ λάθος εντύπωση. Όπως και να έχει θεωρούμε πως ο κόσμος πρέπει να μας ξέρει μονο μέσα από την δουλειά μας γιατί για αυτό βρισκόμαστε εδώ.

-Δισκογραφικά είναι πολύ νωρίς για καινούριο βήμα?Ετοιμάζετε κάτι απο πλευράς εμφανίσεων για το καλοκαίρι ή θα ξεκουραστείτε?
Θα κάνουμε συναυλίες , όσες πιο πολλές μπορούμε , σε όσα περισσότερα μέρη αφού τρέχει ακόμα ο καινούργιος δίσκος , οπότε για εμάς είναι παρα πολύ αναζωγονητικό να εργαζόμαστε και στην επαρχία, και το καλοκαίρι σίγουρα βοηθάει σε αυτό οπότε το περιμένουμε πως και πως.

-Θα βγει καινούργιο single ?
Ήδη τρέχει το "Αυτός", μπορεί να είναι μπαλάντα αλλά πριν το καλοκαίρι θα βγάλουμε το "Και για σένα εγώ" ,είναι ένα κομμάτι που γράφτηκε και για τα "Special Olympics" με αφορμή τους αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι.

-Κάτι που θέλετε να πείτε στον κόσμο?
Tους ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας ακούνε και μας στηρίζουνε.
onirama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου