Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

«Στην κατάσταση που μπαίνουμε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

«Όσα συμβαίνουν είναι συνέπειες ενός παρελθόντος με λάθη».

Οι Onirama μίλησαν στον Βάιο Παπανάγνου για λογαριασμό του Athens Hilton Magazine για τις μουσικές τους επιρροές, την Adele αλλά και όσα τους ενοχλούν γύρω τους.

«Οι μουσικές μας επιρροές δεν έχουν αλλάξει από τότε, απλώς έχουν εμπλουτιστεί. Είμαστε έξι διαφορετικοί άνθρωποι και συνεπώς έχουμε διαφορές στα γούστα μας. Κοινός παρονομαστής είναι η ξένη μουσική. Τα ακούσματά μας κινούνται κυρίως σε κλασικό ροκ επίπεδο, όπως είναι οι Beatles, οι Rolling Stones, οι U2 και οι REM».



Τι καινούργιο άκουσαν που τους έκανε εντύπωση; «Σίγουρα κάτι που έκανε αίσθηση παγκοσμίως ήταν η Adele. Με τη μαγική φωνή της, την απλότητα κα την αμεσότητα των συνθέσεών της, καθώς και με το vintage ήχο της έκανε την ποιοτική, αλλά και εμπορική διαφορά σε μια εποχή που κυριαρχεί το beat».

Ποιά είναι η διαδικασία που ακολουθούν πριν από κάθε live; «Καθόμαστε όλοι μαζί και φτιάχνουμε το playlist, βασισμένο στη διάθεσή μας και τις συνθήκες. Θέλουμε να ανανεωνόμαστε συχνά, οπότε πειραματιζόμαστε ανάλογα με την έμπνευση του καθενός. Πολλές φορές οι fans μάς ζητούν να παίξουμε τραγούδια και μας αρέσει πολύ το κοινό να κάνει τις επιλογές του κα εμείς να ακολουθούμε την επιθυμία τους».

Τι τους αγανακτεί; «Όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, ως συνέπειες ενός παρελθόντος με πολλά και μεγάλα λάθη. Αν συμφωνούσαμε με το μήνυμα και το διακύβευμα, εννοείται ότι θα συμμετείχαμε σε κάποια τέτοια εκδήλωση χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο, εμείς δε θέλουμε να είμαστε κήρυκες μηνυμάτων, όταν γύρω μας υπάρχει τόση βία και οργή. Στην κατάσταση που μπαίνουμε, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα λόγια και τις πράξεις μας και να είμαστε χρήσιμοι καθένας με τον τρόπο του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου