Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Θοδωρής Μαραντίνης στο περιοδικό People!



Ο frontman των Onirama, 
που από μέρα σε μέρα θα ξαναζήσει 
την εμπειρία της πατρότητας, την ίδια στιγμή που ολοκληρώνει με το γκρουπ το νέο τους CD, μιλάει στο People για όλα όσα του δίδαξε η δημοσιότητα, 
τη μετάβαση από την εργένικη στην οικογενειακή ζωή, τη Σίσσυ Χρηστίδου, το γιο τους, Φίλιππο, και την άφιξη 
του δεύτερου παιδιού τους.

Από τον Άρη Καβατζίκη

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος


Στα 35 του, ο Θοδωρής Μαραντίνης θα γίνει για δεύτερη φορά μπαμπάς. Περιμένουν και πάλι αγόρι. Στις 20 Αυγούστου η σύζυγός του, Σίσσυ Χρηστίδου, μπαίνει στο μήνα της και, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο πελαργός δεν αποδείχτηκε ανυπόμονος. Μεσημέρι ζεστής αυγουστιάτικης Κυριακής, ξεχασμένοι οι δυο μας κάπου στην Κηφισίας, παλιοί γνώριμοι από τη Θεσσαλονίκη. Σαν σήμερα θυμάμαι τον Θοδωρή και την παρέα του, τους Onirama, οκτώ χρόνια πριν, να κατεβαίνουν στο στούντιο του Νίκου Βαβδινούδη και του Χρήστου Δημητρίου, φορώντας λευκά πουκάμισα και λεπτές μαύρες γραβάτες για την πρώτη τους φωτογράφιση σε περιοδικό. Τον βλέπω αδυνατισμένο και απορώ, καθώς λένε πως οι μπαμπάδες σε αναμονή βάζουν συνήθως κιλά «συμπαράστασης» προς την εγκυμονούσα. «Αυτή τη φορά δεν την πάτησα. Στην πρώτη εγκυμοσύνη της Σίσσυς, έβαλα 7-8 κιλά. Δεν είναι ότι κάνω κάποια συγκεκριμένη διατροφή, λίγους δικούς μου κανόνες ακολουθώ και μου αρέσει το τρέξιμο, η αερόβια άσκηση. Από Σεπτέμβριο, θα το κάνω πιο εντατικά, ίσως με τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία» λέει στο People χαμογελώντας. Στο διάλειμμα λίγων ημερών της περιοδείας, θα βρεθεί κοντά στην οικογένειά του, στη Χαλκιδική, περιμένοντας την άφιξη του νέου Μαραντίνη. «Δεν υπήρχε στο μυαλό μου “θέλω αγόρι ξανά” ή “θέλω κορίτσι”. Με τον Φίλιππο διαπίστωσα ότι είναι πολύ όμορφη η σχέση μπαμπά και γιου. Τα αγόρια με τον πατέρα είναι και λίγο παρέα, λίγο φίλοι, λίγο ομάδα. Κι έτσι, το δεύτερο αγοράκι έρχεται πολύ καλά για μένα. Τώρα, με την περιοδεία, μου έλειψε πολύ η γυναίκα μου και το παιδί, με πήρε λίγο από κάτω, αλλά έτσι είναι η δουλειά». Του ζητάω οδηγίες «επιβίωσης» δίπλα σε μια έγκυο. «Η δεύτερη εγκυμοσύνη είναι πιο εύκολη, δεν υπάρχει η ίδια ένταση, ξέρεις πλέον τι σε περιμένει, οπότε είσαι πιο ψύχραιμος και ώριμος. Μάλλον, είμαστε κι εγώ και η Σίσσυ πιο cool. Ως σύζυγος, πάντως, δεν πρέπει να τσιτώνεις. Πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο ήπιος, γιατί δεν μπορείς να μπεις στην ψυχολογία μιας εγκύου. Δεν είσαι σε θέση να το βιώσεις ούτε να το φανταστείς. Δείχνεις κατανόηση, στηρίζοντας τον άνθρωπό σου, που βλέπει να συντελείται μια μεγάλη αλλαγή μέσα στο σώμα του».
Εύκολα θα χαρακτήριζε κανείς τον Θοδωρή καλό παιδί, τρυφερό μπαμπά και εξαιρετικό επαγγελματία. «Αν έχω βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στην οικογένεια και τη δουλειά; Το προσπαθώ. Είμαι φουλ στα ενοχικά σύνδρομα, γιατί είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρόνου. Κάποια στιγμή δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτε και με πιάνει πανικός. Θέλω να κάνω πολλά, τα συμπιέζω και, όταν συμβαίνει αυτό, έρχεται σαν από μηχανής θεός η Σίσσυ να με βοηθήσει, γιατί εγώ χάνομαι. Η οικογένειά μου, πάντως, με έχει κάνει να βλέπω τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Όταν αποκτάς παιδιά, σταματάς να βλέπεις τον κόσμο με το ίδιο μάτι. Δεν είσαι στο “εγώ” και στο “τώρα”, αλλά στο “εμείς”! Σε νοιάζει περισσότερο το σύνολο, το μέλλον, το αύριο».

Διαβάστε επίσης: Ζέτα Μακρυπούλια: Διαβάστε αποκλειστικά όλη τη συνέντευξή της στο People

Το συγκρότημά του, οι Onirama, συμπλήρωσε δεκατρία χρόνια ζωής. Το γκρουπ που ξεσήκωνε τους Θεσσαλονικείς σε κάθε του live κατέβηκε στην Αθήνα το 2005. Η άνοδός τους υπήρξε θεαματική, καθώς σήμερα παραμένουν το πιο ενεργό και επιτυχημένο ποπ συγκρότημα, επιβιώνοντας σε μια χώρα που αποθεώνει τη λαϊκή μουσική και τα μπουζούκια. Οι Onirama ήταν το όνειρο του Θοδωρή που έγινε πραγματικότητα. «Ξεπεράσαμε τις αρχικές μας προσδοκίες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια φάση που επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας, θέλουμε να κατακτήσουμε κι άλλα πράγματα, να εξελιχθούμε καλλιτεχνικά. Είναι μια περίοδος μεταβατική, κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ένας νέος. Έχουν αποχωρήσει, για καθαρά προσωπικούς τους λόγους, και δύο μέλη του γκρουπ, οπότε, εκ των πραγμάτων, υπάρχει νέα πνοή. Δεν νιώθω ότι πέσαμε ποτέ σε τέλμα. Ups and downs σίγουρα υπήρξαν στην πορεία μας, αλλά μεγαλώνουμε κι εμείς, αλλάζουν οι προβληματισμοί και οι ευαισθησίες μας, οπότε μοιραία επηρεάζεται η έμπνευσή μας, οδηγούμαστε σε άλλα μονοπάτια. Όταν στη χώρα υπάρχουν τόσες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές, σαφώς και μπαίνεις σε άλλη διαδικασία σκέψης» λέει στο People ο Θοδωρής.
Ο ενθουσιασμός του για το νέο CD που ετοιμάζουν είναι μεγάλος. Στην παραγωγή και την ενορχήστρωση έχουν δίπλα τους τον πολύ επιτυχημένο Greg Haver, παραγωγό των Manic Street Preachers και της Melanie C από τις Spice Girls. «Καταλήξαμε να κάνουμε ένα CD που μοιάζει να έχει δύο πλευρές, σαν να ήταν βινίλιο. Από τη μία εξελίσσουμε τον ήχο των Onirama, έχοντας ως σημείο αναφοράς τη βρετανική και αμερικανική ποπ σκηνή, την οποία ο Greg γνωρίζει καλά, ενώ από την άλλη έχουμε πιο ακουστικά κομμάτια, τα οποία διατηρούν μεν την ένταση, αλλά είναι πιο ατμοσφαιρικά. Χρησιμοποιήσαμε μέχρι και folk όργανα, όπως μπάντζο, μαντολίνα, αλλά και συμφωνική ορχήστρα με βιολιά. Και στιχουργικά ο νέος δίσκος θα είναι διαφορετικός. Πιο εσωτερικός, σε πιο σκοτεινά ίσως κομμάτια».

Δείτε ακόμη: Σίσσυ Χρηστίδου: Δείτε την καβάλα σε μηχανάκι, στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της

Το People συνάντησε στο στούντιο το μουσικό παραγωγό Greg Haver, ο οποίος μίλησε για τους Onirama: «Απολαμβάνω τη δουλειά μαζί τους. Εξαιρετικοί μουσικοί, με υπέροχες ιδέες και τραγούδια. Έχουν πολλές και διαφορετικές μουσικές επιρροές κι αυτό τους κάνει μοναδικούς. Είναι παράξενο για μένα να δουλεύω ένα δίσκο με ελληνικό στίχο, αλλά έτσι αφήνομαι στη μελωδία και το συναίσθημα της ερμηνείας τους. Κατάλαβα, μάλιστα, ότι είναι πολυάσχολοι, αφού συνεχώς πρέπει να βρίσκονται κάπου αλλού. Έτσι, κάποιες φορές, τους κλείδωνα στο στούντιο και έκρυβα το κλειδί, μέχρι να σιγουρευτώ ότι είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ηχογραφούσαμε στη Σαντορίνη για το προηγούμενο CD τους και βρεθήκαμε να τρώμε ξαφνικά σε διπλανά τραπέζια με τη Lady Gaga. Έχουμε περάσει πολύ όμορφα μαζί και το μότο μας, “you can do it!” (θα τα καταφέρεις!), έγινε το αγαπημένο μου. Αν είχαν περισσότερα τραγούδια με αγγλικό στίχο, θα μπορούσαν να βγουν και εκτός ελληνικών συνόρων, αφού τα live τους επί σκηνής είναι αντάξια πολλών διεθνών καλλιτεχνών, με τους οποίους έχω συνεργαστεί μέχρι σήμερα».

Η αλήθεια είναι πως οι Onirama ζουν μέσα από τις live εμφανίσεις τους. Και μέχρι σήμερα έχουν πειραματιστεί αρκετά, τόσο με τους χώρους όσο και με τις συνεργασίες τους. «Είχαμε την τύχη να εμφανιστούμε σε πολλούς χώρους, τα δοκιμάσαμε όλα και καταλήξαμε ότι αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο είναι αυτό που κάνουμε τώρα, σε λίγο πιο μικρούς, παρεΐστικους και κλαμπίστικους χώρους, με χαλαρή διάθεση. Αισθανόμαστε σίγουρα καλύτερα έτσι και σε αυτή τη λογική θέλουμε να συνεχίσουμε. Δεν θα αναζητήσουμε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα. Τα γαρίφαλα, λόγου χάριν, ήταν σοκ για μας, γιατί οι μεγάλοι χώροι λειτουργούν με κανόνες που μας ήταν άγνωστοι. Ένιωθα πως ο κόσμος δεν ερχόταν για να διασκεδάσει, αλλά για να πει ότι βγήκε έξω. Αυτό μας ξένιζε, σε σχέση με το πώς ήταν στημένο το δικό μας live. Δεν αρνούμαι ότι υπήρξε οικονομικό όφελος από εκείνες τις συνεργασίες, αλλά, κάνοντας πλέον την αυτοκριτική μας, θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να βρίσκεσαι εκεί όπου μπορείς να λειτουργήσεις πιο σωστά, να είσαι πιο πολύ ο εαυτός σου» λέει ο Θοδωρής με απόλυτη ειλικρίνεια στο People.
Τον παρατηρώ με το T-shirt του, τη βερμούδα και τις εσπαντρίγες του. Μοιάζει πιτσιρικάς. Κι όμως, πάνω απ’ όλα είναι ένας σύγχρονος μπαμπάς. Τον ρωτάω τι κέρδισε και τι έχασε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της επιτυχίας. Πώς νιώθει, άραγε, εκείνος ο παλιός φίλος από τη Θεσσαλονίκη, που βλέπει τη φουσκωμένη κοιλίτσα της γυναίκας του να φιγουράρει πλέον σε όλα τα celebrity περιοδικά; «Κέρδισα πολλές εμπειρίες και όμορφες στιγμές, προσωπικές και καλλιτεχνικές, κι ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής. Πέρα από τη λάμψη, πάντα κάτι χάνεις. Κάτι σου τρώει η δημοσιότητα, αφού έχει και μια πιο ψυχοφθόρα πλευρά. Δεν είμαι εξοικειωμένος με τις φωτογραφίες στα περιοδικά. Απλά έχω συμβιβαστεί, κατανοώντας ότι είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Στην αρχή, ναι, είχα πρόβλημα. Ακόμη και τώρα είναι ένα μικρό σοκ, αλλά ας μην το δραματοποιούμε κιόλας. Δεν μπορώ να καταπιέζομαι συνέχεια ή να μην πάω για μπάνιο με την οικογένειά μου, αλλά στη Μύκονο, όπου σε φωτογραφίζουν κάθε πέντε λεπτά, δεν θα με δεις να κάνω διακοπές».


Ο Θοδωρής, αν και έχει ενοχικά σύνδρομα, μοιάζει ο ιδανικός πατέρας για κάθε παιδί. Νέος, δραστήριος, ακούραστος, υπερκινητικός. Ήταν έτοιμος γι’ αυτή την εμπειρία; «Όταν είσαι άντρας, την πατρότητα τη συνδυάζεις με τη στιγμή που θα βρεις την κατάλληλη γυναίκα. Οι γυναίκες είναι που από τα 5 τους το πλάθουν όλο αυτό στο μυαλό τους. Σε εμένα προέκυψε όταν γνώρισα τη Σίσσυ. Ήταν τόσο δυνατό όλο αυτό, που ένα παιδί ήταν το επόμενο στάδιο. Δεν έκανα εικόνα τον εαυτό μου ως μπαμπά. Το έβλεπα ως μεγάλη ευθύνη κι αυτό με άγχωνε λίγο. Όταν ήρθε ο Φίλιππος, άρχισα να συνειδητοποιώ τι έπρεπε να κάνω και πώς θα το χειριστώ. Φαντάζομαι πώς θα ήθελα εγώ τον ιδανικό μπαμπά για μένα και κάπως έτσι προσπαθώ να είμαι για το παιδί μου. Έχω διαβάσει κάποια πράγματα, κυρίως επειδή με παροτρύνει η Σίσσυ, που διαβάζει πολύ. Εμένα μου αρέσει να κάνω σχέδια για την οικογένειά μας. Να σκεφτόμαστε τις σπουδές του παιδιού ή ότι κάθε χρόνο θα κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι όλοι μαζί. Ή ακόμη και μια παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα, ώστε να είμαστε καλά οικονομικά, πάντα με ένα ερωτηματικό για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα. Ανέκαθεν με τη γυναίκα μου είχαμε ένα plan b στο μυαλό μας, αφού κι εγώ έχω ένα όριο συμβιβασμού, το οποίο δεν θα ήθελα να υπερβώ, γκρεμίζοντας όλα όσα πιστεύω μέχρι τώρα. Έχω, λοιπόν, διάφορα στο νου μου, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή. Και η Σίσσυ, που έχει τεράστιο ταλέντο με τα παιδιά, σκέφτεται να κάνει κάποια πράγματα, τα οποία, όταν πραγματοποιηθούν, θα σας εκπλήξουν».


Σε λίγες μέρες ο Θοδωρής και η Σίσσυ θα κρατούν στην αγκαλιά τους το δεύτερο αγοράκι τους. Άρα το γεγονός ότι η Σίσσυ έμεινε εκτός τηλεόρασης την περασμένη σεζόν τούς επηρέασε οικονομικά ή ψυχολογικά; Άνετος ο Θοδωρής λέει στο People: «Προσωπικά, μου αρέσει η ιδέα του παιδιού, που είναι πολύ κοντά στη μητέρα του. Εμείς το ευχαριστηθήκαμε που φέτος η Σίσσυ δεν είχε τηλεοπτικές υποχρεώσεις, αλλά μόνο την καμπάνια της L’Oréal, καθώς μπόρεσε να αφιερώσει πολύ περισσότερο χρόνο στο παιδί μας. Και ο Φίλιππος το χάρηκε πολύ, αφού το δέσιμο πλέον ανάμεσά τους είναι κάτι μοναδικό. Είναι ένας πολύ ισχυρός δεσμός. Και επειδή η Σίσσυ ερχόταν από μια πολύ έντονη χρονιά, από άποψη χρόνου, το χρειαζόταν κι εκείνη διπλά σε σχέση με το παιδί. Όλο αυτό φυσικά λειτούργησε πιο χαλαρά και άνετα στη δεύτερη εγκυμοσύνη της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου