Σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2000 από τον Θοδωρή Μαραντίνη και τον Διονύση Φρατζή οι οποίοι γνωρίστηκαν στο στρατό.
Τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη ήταν τα αδέρφια Γιώργος και Δημήτρης Κοκονίδης ενώ λίγους μήνες αργότερα ενσωματώθηκε στο σχήμα και ο Κώστας Καρακατσάνης. Το 2003 προστέθηκε και ο Χρήστος Τρεσίντσης που παίζει πλήκτρα. Αρχικά το όνομα του συγκροτήματος ήταν “Mixin’Up The Medicine” από έναν στίχο κομματιού του Bob Dylan.
Το 2003 άλλαξαν το όνομά τους στο σημερινό “Onirama”.

Το 2003 ξεκινούν live εμφανίσεις – μεταξύ των clubs που έπαιξαν ήταν και τα Μύλος, Shark, Ρόδον ενώ το πρώτο μεγάλο μπαμ γίνεται τον Οκτώβριο του 2004 όπου και ξεκινάνε τις εμφανίσεις τους στο Malt & Jazz της Θεσσαλονίκης. Ένα από τα κομμάτια που έπαιζαν τότε για πρώτη φορά ήταν το “Ο Χορός (Κλείσε Τα Μάτια)”, κομμάτι που έγινε σε χρόνο dt επιτυχία από στόμα σε στόμα.
Τον Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί το πρώτο τους studio album “Δύσκολος Καιρός Για Πρίγκιπες”. Η λέξη “Onirama” αρχίζει ήδη να ακούγεται έντονα και στην Αθήνα ως ένα “καλά κρυμμένο μουσικό μυστικό” της Θεσσαλονίκης. Στελέχη της δισκογραφίας που επιστρέφουν από live τους στη Θεσσαλονίκη μιλάνε για ένα σούπερ group με έναν front – man που επί σκηνής θυμίζει Chris Martin και Robbie Williams. Όλοι πια ξέρουν για τους “Onirama” το επόμενό τους βήμα θα τους πάει και επισήμως στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Τον Ιανουάριο του 2006 παίρνουν μέρος στο σύγχρονο μιούζικαλ “Φρουτοπία” του Ευγένιου Τριβιζά, παίζοντας ζωντανά μουσική στην παράσταση που ανεβαίνει στην Αποθήκη του Μύλου σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Κωνσταντίνου Ρήγου ενώ δεν σταματούν όλη τη χρονιά τις εμφανίσεις τους σε διάφορα club της πόλης.
21 Φεβρουαρίου 2007 οι “Onirama” μαζί με τον Αντώνη Ρέμο είναι τα κεντρικά πρόσωπα του 4ου Mad Secret Concert by Flocafe and Samsung. Ο Αντώνης Ρέμος ενθουσιάζεται τόσο με τους “Onirama” που φωνάζει on stage: “Θα τους λέω από εδώ και πέρα OniRemos”! Η έναρξη με το “Can’t Stop” των Red Hot Chili Peppers, σε “πειραγμένη” version με το “Έτσι Ξαφνικά” του Αντώνη Ρέμου, κάνει και τον πλέον δύσπιστο να δει ξεκάθαρα πως “κάτι τρέχει με τους Onirama”.
Το καλοκαίρι, του ίδιου χρόνου ο Αντώνης Ρέμος και οι Onirama κάνουν μαζί live εμφανίσεις – εντωμεταξύ οι Onirama εμφανίστηκαν live και στα βραβεία “‘Aνδρες Της Χρονιάς” του περιοδικού Status. The only way is up όπως είναι εύκολα κατανοητό.
Το χειμώνα 2008, οι Onirama, εμφανίζονται στο Club Cinema Live στην Πειραιώς 130 με πολύ μεγάλη επιτυχία. Παρουσίασαν μία μουσική παράσταση με αγαπημένα ξένα και ελληνικά τραγούδια, διασκευασμένα με το δικό τους μοναδικό τρόπo. Toν Μάρτιο του ίδιου χρόνου, μπαίνουν στο studio για την ηχογράφηση του νέου τους album.
Το καλοκαίρι του 2008, κυκλοφορεί το νέο album των Οnirama με τον τίτλο “Κλεψύδρα”. Πρώτο single του album “Μπαλάντα του τρελού”, το οποίο έχει γράψει ο Λάκης Παπαδόπουλος. Επίσης ο Νίκος Ζιώγαλας έγραψε το “Σταυροδρόμι” και το τραγουδά μαζί με τον Θοδωρή Μαραντίνη και στο τραγούδι “Οτι δεν έχεις” συμμετέχει η Ελεονώρα Ζουγανέλη.
Το βραβείο για το καλύτερο συγκρότημα απέσπασαν οι Onirama στα MAD Video Music Awards 2008 όπου και ερμήνευσαν live τα τραγούδια “Ο Υμνος Των Μαύρων Σκυλιών/ Η Μπαλάντα Του Τρελού”.
Στο τέλος του 2009 κυκλοφορούν ένα συλλεκτικό album με ακυκλοφόρητα remix, unplugged και live εκτελέσεις, ένα DVD με πλούσιο οπτικό και φωτογραφικό υλικό και συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως Διονύση Σαββόπουλο, Αφροδίτη Μάνου, Λάκη Λαζόπουλο, Λάκη Παπαδόπουλο, Μπάμπη Στόκα, Πετρολουκά και Αχιλλέα Χαλκιά, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Τζώρτζια, Μύρωνα Στρατή και Stereo Mike! Την ίδια περίοδο κυκλοφορεί και το νέο τους CD με δύο καινούρια τραγούδια και τίτλο ‘Χωρίς Αιτία’.
Τον Δεκέμβριο του 2009 οι Onirama ανέλαβαν τον κεντρικό ρόλο στο 9o Mad Secret Concert. Το συγκρότημα μας χάρισε αξέχαστες στιγμές, με ένα συναρπαστικό setlist που είχε απ’όλα: την ερωτική βραχνάδα της Giusy Ferreri, τις χορευτικές φιγούρες της Ζέτας Δούκα, τον feelgood ρυθμό των Akcent αλλά και τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και gospel φωνές της εξαιρετικής Chicago Mass Choir!
Στα Mad VMA 2010 οι Onirama συμμετέχουν στα βραβεία μαζί με τους Playmen και την Έλενα Παπαρίζου ερμηνεύοντας τα τραγούδια “Ό,τι Δεν έχεις” σε ένα ρεμίξ των Playmen και το “Φυσικά Μαζί-Together Forever”. Παράλληλα κερδίζουν το βραβείο στην κατηγορία καλύτερο Συγκρότημα.
Μέσα στο 2010 οι Onirama κυκλοφορούν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Στη χώρα των τρελών”. Γι’ αυτή δούλεψαν μαζί με τον Βρετανό παραγωγό Greg Haver ο οποίος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Manic Street Preachers την Melanie C, τον Tom Jones κ.α. Το άλμπουμ αυτό ηχογραφήθηκε στο Black Rock studio στην Σαντορίνη.